Boateng en Bayern zijn verwikkeld in een coronarelletje: “Op weg naar mijn zoontje, deze straf is triest”

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Bayern München heeft zijn centrale verdediger Jérôme Boateng een boete opgelegd omdat hij tegen de richtlijnen in zijn woning verliet. De Duitse kampioen meldde woensdag dat de 31-jarige Boateng dinsdag zonder toestemming van de club München verliet. Over de hoogte van de boete zegt de club niets, wel dat het bedrag aan een ziekenhuis in München geschonken zal worden.

“Bayern en zijn spelers hebben in deze tijden een voorbeeldfunctie te vervullen”, stelt de club. “Boateng handelde in strijd met de richtlijnen van de club. Die richtlijnen zijn in overeenstemming met die van de Beierse deelstaatregering en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten.”

Het illegale tripje van Boateng lekte woensdag uit via de Duitse krant Bild. Dat wist te melden dat Boateng dinsdag met de schrik was vrijgekomen tijdens een ongeval met zijn auto. Boateng slipte op de A9 in de buurt van het Duitse Selbitz met zijn Mercedes en kwam op de vangrail terecht. Boateng bleef ongedeerd, maar de schade aan zijn dure auto was aanzienlijk. Daar kwam een dag later dus ook nog een forse geldboete van zijn werkgever bij.

Boateng en Bayern zijn verwikkeld in een coronarelletje: “Op weg naar mijn zoontje, deze straf is triest”
Foto: EPA-EFE

“Ik was op weg naar mijn vierjarig zoontje. Die had me aan de telefoon verteld dat hij ziek was”, verdedigde Boateng zich in een reactie aan Bild. “Ik heb voor deze sanctie dan ook geen begrip. Ik kan eender welke straf aanvaarden, als die rechtvaardig is. Dat is nu niet het geval. Ik besef wel dat het fout was om de club niet te verwittigen, maar op dat moment dacht ik alleen maar aan mijn zoontje. Als mijn kind mij nodig heeft, dan ga ik, hoe laat ook, of wat me dat ook kost. Ik wil de vader nog zien die op zo’n moment niet vertrekt om bij zijn vierjarig zoontje te zijn. Dat ze me daar voor straffen, vind ik triest.”

Door Joost Marynissen
AANGERADEN