Wielrenner Maxim Pirard rijdt Ronde van Vlaanderen ... van 1.008 kilometer

Maxim Pirard.. Foto: Geert De Rycke

Twee weken geleden fietste Maxim Pirard 365 kilometer aan de zijde van Oliver Naesen. Ze reden toen de provinciegrens van Oost-Vlaanderen af. Om de afgelaste Ronde van Vlaanderen te eren, gaat de wereldkampioen Gran Fondo van 2019 dit weekend nog een stap verder.

Pirard zal zaterdag en zondag de grens van het Vlaamse Gewest afrijden. Zaterdagochtend om 3 uur vertrekt hij vanuit zijn woonplaats Sint-Denijs-Boekel om dan via La Houppe in wijzerzin aan zijn Ronde van Vlaanderen te beginnen. Goed voor een totaal van 1.008 kilometer, zonder rustpauze.

“Ik ben sinds dinsdag begonnen met koolhydraten inslaan. Omdat het moeilijk is om in te schatten wanneer ik waar zal zijn, heb ik niemand gevraagd om een stukje mee te rijden. Met meer dan twee rijden, is ook verboden door het coronavirus. Volgens mijn schema hoop ik zaterdagavond rond 18 uur Antwerpen (na 400 kilometer, nvdr.) te bereiken en zondagavond tegen 20 uur terug thuis aan te komen“, aldus Pirard, die als marathonfietser niet aan zijn proefstuk toe is. In 2019 fietste hij al eens 36 uur over een tocht van 1.100 kilometer naar het Franse Albi.

Door bvc
AANGERADEN
Meest recent