Vrouw in tranen wanneer ze ziet dat de auto waarmee ze maaltijden naar bejaarden brengt, gevandaliseerd werd

De Britse Helen Crouch (41) barstte in tranen uit toen ze zag dat de banden van haar auto - die al in panne stond - lekgestoken waren. De zelfstandig binnenhuisarchitecte is haar job kwijt door de coronamaatregelen, maar levert nu vrijwillig maaltijden, boodschappen en medicijnen aan bejaarden die in isolatie zitten. Terwijl ze tobde over de vier banden, kreeg ze een melding dat haar auto opnieuw werd gevandaliseerd. “Ik kan het gewoon niet geloven”, klinkt het. “Maar we moeten doorgaan.”

Sinds de uitbraak van het coronavirus bezorgt Crouch vrijwillig maaltijden en boodschappen bij bejaarden, en haalt ze medicijnen en boodschappen voor hen. Ze is ook telefonisch bereikbaar om een praatje te slaan. Na een levering zo’n maaltijd zaterdag, viel haar auto plots in panne. Ze liet het voertuig achter terwijl ze een oplossing zocht zodat ze mensen in nood zou kunnen blijven helpen.

Toen ze terugkeerde naar het voertuig, wachtte haar een onaangename verrassing. Iemand had de vier banden lekgestoken. De radeloze Crouch kon haar ogen niet geloven en barstte in tranen uit toen ze het resultaat van de vandalenstreek filmde. “Ik ben een sterke persoon, maar ik stond aan de grond genageld en begon te huilen”, vertelt ze in de Britse media.

Met opzet

Bovendien vermoedt ze dat haar auto niet willekeurig het doelwit van vandalen werd. Aan de achterruit lagen flyers om mensen op de hoogte te stellen van het team vrijwilligers dat klaarstaat in tijden van corona. “De andere voertuigen waren niet beschadigd, iemand heeft mijn auto met opzet beschadigd zodat ik mijn werk niet meer zou kunnen uitvoeren. Dat is gewoonweg gestoord.”

Brandweer Matt Goddard zag beelden op sociale media en besloot een crowdfunding op poten te zetten, zodat ze de banden kon vervangen. Na een uurtje had hij al het beoogde doel van 500 pond (566 euro) ingezameld. Na enkele dagen was dat al meer dan het viervoudige. “Wat Helen overkomen is, is verschrikkelijk”, aldus Goddard. “Ze is een geweldige persoon die niet alleen mijn gezin maar ook mijn ouders in isolatie helpt. Het geld dat overblijft, gaat naar die vrijwilligers.”

Schroothoop

Maar voor de ze banden kon vervangen of haar auto kon laten wegslepen, kreeg ze een melding dat haar auto opnieuw gevandaliseerd was. Dit keer waren ramen ingeslagen en werd het voertuig bekrast. “Eerst de banden, nu dit. Ik kan het niet geloven”, klinkt het. “Ik ben moe, ik ben het beu, en uiteraard ben ik boos. De auto is rijp voor de schroothoop.”

Helen Crouch geeft niet op, want ze beseft dat vrijwilligers zoals zij broodnodig zijn in deze tijden. “We moeten doorgaan. Er zijn mensen die mij nodig hebben. Ik laat me niet kisten.” En ze krijgt ook hulp. En ze verliest alvast haar geloof in de mensheid niet en is erg dankbaar voor de inzamelactie van Goddard. “Er is mij iets ergs overkomen, maar mensen zoals Matt tonen dat de meerderheid goede mensen zijn.”

Door pjv
Helden van corona
Slachtoffers van corona