Tiener (17) dag vermist na romantische trip: “Hij wou zijn liefje zien in Oostende”

Foto: IF

Oostende / Gent -

“Neem contact op met ons”, zegt de ongeruste moeder. Haar 17-jarige zoon ging zijn hart achterna en trok richting zijn liefje in Oostende. Gezien de coronamaatregelen werd de politie ingeschakeld, die hem aan het station in Oostende achterlieten om de trein terug te nemen. Sindsdien is er geen spoor meer van hem.

“Hij mocht niet naar Oostende gaan van mij”, zegt de Gentse moeder. “Maar hij sloop toch weg en nam een trein richting zijn lief.” De jongeman trok woensdag richting zijn liefje in Oostende, zijn moeder lichtte onmiddellijk de politie in. “De politie van Oostende is hem gaan halen op het adres van zijn vriendin. Erna hebben ze hem gewoon aan het station afgezet in Oostende, zodat hij rond 17 uur de trein zou nemen richting Gent.” Dat kan op weinig begrip rekenen bij zijn moeder. “Een wegloper gewoon afzetten aan het station. Precies alsof hij gewoon naar huis zou komen.”

Sindsdien is er geen spoor meer van de jongeman. “Zijn gsm werd vandaag nog gezien op een mast in de buurt van het huis van zijn lief in Oostende, dus hij moet daar nog rondhangen. Maar de ouders van zijn vriendin zeggen dat ze hem niet meer gezien hebben.” Danielle lanceerde een oproep op sociale media, ook de school van de tiener volgde. “We hopen hem zo snel mogelijk te vinden”, klinkt het bij Don Bosco Sint-Denijs-Westrem. “We hopen ook dat onze leerlingen hem op een andere manier kunnen contacteren.”

Donderdagavond werd de jongeman gevonden door de politie, waarna hij verhoord werd.

Door Jeffrey Dujardin
AANGERADEN
Meest recent