Ook wielertoeristen kunnen virtueel hun eigen Ronde van Vlaanderen rijden

Foto: Peter Malaise

Zaterdag 4 april zou dé hoogdag moeten worden voor alle wielerliefhebbers, want dan stond “We Ride Flanders” op het programma, de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen op het echte parcours van Vlaanderens Mooiste. Dé klassieker der cyclo’s zal later op het jaar gereden worden, maar wie wil kan vanaf vrijdag nu al virtueel zijn Ronde fietsen.

LEES OOK. Ronde van Vlaanderen van de profs gaat virtueel door en zo zal het eruitzien

“Dankzij Keep Moving kan je toch de afstand van We Ride Flanders fietsen, in je eentje”, laat de organisatie weten. “Daarna kan je het delen met iedereen én je virtuele medaille schenken aan de zorgverlener van je hart.”

Vanaf vrijdag 3 april en tot en met donderdag 9 april kan iedereen thuis (op de rollen) of in de onmiddellijke buurt van thuis en binnen de regels van de overheid een stukje van Vlaanderens Mooiste afleggen. Je kan – zoals bij de echte variant – kiezen uit 74, 142, 177 of 235km. Je kan die afstanden uiteraard in stukjes afleggen: je hoeft dus niet alle kilometers op één dag te fietsen, maar je kan je ritten spreiden over verschillende dagen.

Laatste 32km in virtuele groepsrit

Tijdens deze challenge kan je op zondagochtend 5 april (vanaf 8u en dan elk uur t.e.m. 12u) aansluiten bij de virtuele groepsrit via Bkool, een indoor cycling simulator.

“Je legt dan de laatste 32 kilometer van de Ronde van Vlaanderen in virtual reality af, met de start in Ronse. Je doet de Kruisberg, de Oude Kwaremont, de Paterberg en je komt aan in Oudenaarde. Uiteraard kan je ook kilometers verzamelen via jouw eigen cycling app en koppelen met het Keep Moving platform. Wanneer je de challenge voltooid hebt, ontvang je een unieke virtuele medaille via e-mail die je kan delen op sociale media en symbolisch schenken aan de zorgverleners van jouw hart.”

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN