‘First dates’ krijgt tweede seizoen

De restaurantstaf is in het tweede seizoen ook van de partij Foto: VRT

First dates krijgt een tweede seizoen. Vlaamse vrijgezellen die op zoek zijn naar hun ware kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website van Eén.

In het programma leren vrijgezellen elkaar beter kennen tijdens een romantisch etentje. Voor en na de date geven de singles zich bloot: wat zoeken ze in de liefde en sloeg de vonk deze keer over? Voor het eerste seizoen schreven 5000 Vlamingen zich in voor hulp in hun zoektocht naar die ene. Niet zo’n gek getal als je weet dat ongeveer een derde van de Belgische huishoudens een eenmansgezin is. Van die aanmeldingen waren 61% vrouwen en kwam het grootste deel uit de provincie Antwerpen (35%), gevolgd door Oost-Vlaanderen (29%) en West-Vlaanderen (19%).

De vrijgezellen worden voor hun eerste date ontvangen door gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Katelen en Leena. Vlaanderens favoriete restaurantstaf is in het tweede seizoen opnieuw van de partij. In het eerste seizoen bedienden ze maar liefst 280 alleenstaanden. De oudste vrijgezel Wim (78) heeft 59 jaar meer op de teller staan dan de jongste single Owen (19). Na hun first date beslissen de alleenstaanden of er een tweede komt. Bijna 60% van de singles uit de eerste reeks stond daar na afloop van de date voor open.

Door ca