Charlot en Charlotte bedolven onder negatieve reacties na ‘Mijn keuken mijn restaurant’

Foto: Mijn Keuken Mijn Restaurant

Twee deelneemsters aan het VTM-programma Mijn keuken mijn restaurant zijn na de aflevering van donderdagavond volledig verdwenen van sociale media. Dat is het gevolg van de reacties die Charlot en Charlotte kregen op hun deelname en waar ze zich niet aan verwacht hadden.

In Mijn keuken mijn restaurant moeten vijf duo’s en sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin elkaar punten geven op het eten dat ze hun gasten voorschotelen. De vier eersten gaan naar de volgende ronde, de laatste valt af. En donderdagavond deden ‘Instagirls’ Charlot Pauwels (27) en Charlotte Ameele (29) er alles aan om tegenkandidaten Kim en Charlotte op die laatste plaats te doen eindigen. Ze gaven een 2 op 10, en ontsnapten zo zelf aan de eliminatie.

Volledig verdwenen

Er volgde meteen een massa negatieve reacties op het tactische spel van de dames. Niet alleen op Twitter, maar ook op de socialemediakanalen van de twee Oostendse twintigers zelf. Het gaat onder meer om de Instagram-pagina Cookalot van Charlot. Die accounts zijn vrijdagochtend zelfs volledig verdwenen als gevolg van de aflevering van gisteravond. De tsunami aan negatieve reacties hadden de Instagirls niet verwacht, zo vernam onze redactie.

De twee maakten er van in het begin van de uitzending geen geheim van dat ze met een eventuele eliminatie in het hoofd zaten. Ze zeiden onomwonden dat ze een beetje hoopten dat het eten van hun tegenkandidaten zou tegenvallen. Dan hadden zij meer kans. Ze hebben het spel vervolgens tactisch gespeeld, wat door de regels van het spel perfect mogelijk is. In dit geval was de 2 op 10 die Charlot en Charlotte gaven voor het diner bij Kim en Charlotte doorslaggevend: met 3 punten meer zouden ze het programma niet moeten verlaten hebben.

Door gjs