Personeel gezocht voor schakelzorgcentrum Ter Deeve

In het leegstaande rusthuis wordt een schakelzorgcentrum ingericht; Foto: tvw

Tielt / Pittem / Ruiselede / Meulebeke / Ingelmunster / Lichtervelde / Ardooie / Izegem -

De intergemeentelijke taskforce die een schakelzorgcentrum installeert in het leegstaande woon-zorgcentrum Ter Deeve in Meulebeke is dringend op zoek naar verplegers en zorgkundigen om de zorginstelling te bemannen. Er worden 43 kamers klaargestoomd om de druk op de ziekenhuisbedden in vooral Tielt en Izegem te verlichten.

In het centrum kunnen herstellende coronapatiënten terecht, maar ook patiënten die niet met het virus besmet zijn en geen acute zorg meer nodig hebben. “We hebben 35 voltijdse equivalenten nodig, wat impliceert dat we eigenlijk nog een pak meer mensen zoeken”, zegt coördinator Tom Vanpoucke. Vrijdagmorgen had al een 20-tal kandidaten zijn diensten aangeboden.

Er wordt vooral gekeken naar studenten verpleeg- en zorgkunde en zelfstandige thuiszorgers en thuisverplegingsdiensten die eventueel personeel kunnen missen omdat patiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Kandidaturen zijn welkom bij tom.vanpoucke@meulebeke.be en inge.rots@izegem.be. Het schakelzorgcentrum start ten vroegste volgende week zijn activiteiten.

Door tvw
Helden van corona
Slachtoffers van corona