Ze heeft al tientallen miljoenen aan premies gekost, maar ‘virusverzekering’ helpt Wimbledon aan 110 miljoen euro

Bron © De Telegraaf

Foto: BELGAIMAGE

Volgens de Britse krant The Times kan de All England Lawn Tennis and Croquet Club rekenen op een fikse schadevergoeding na de annulatie van Grand Slam-toernooi van Wimbledon.

De organisatie van het grootste grastoernooi van het jaar besloot eerder deze week de editie van 2020 af te gelasten vanwege de aanslepende coronacrisis. Naast een sportieve ook een financiële ramp, maar er kan worden terugvallen op een speciale ‘virusverzekering’.

De hoge heren in Londen besloten in 2003 door de uitbraak van het SARS-virus namelijk een speciale clausule af te sluiten. Wimbledon telde sindsdien jaarlijks 1,7 miljoen euro neer. In totaal werden al een kleine 30 miljoen euro betaald, maar hierdoor maakt de organisatie nu wel aanspraak op een compensatiebedrag van zo’n 110 miljoen euro.

De 40 miljoen euro die Wimbledon al had geïnvesteerd in het toernooi van dit jaar ziet men niet meer terug, maar dankzij de schadevergoeding kan men in ieder geval rekenen op een deel van de verwachte winst van 285 miljoen euro.

Roland Garros zit daarentegen met de handen in het haar. De organisatie van het Franse graveltoernooi moet hard op zoek naar een nieuwe datum voor het Grand Slam-toernooi op gravel, aangezien anders ruim 260 miljoen euro in rook opgaat.

Door Vincent Van Genechten
    AANGERADEN