Noodlijdend CCC schort contracten personeel op, Van Avermaet en ploegmaats leveren flink wat salaris in

Bron © BELGA

Foto: BELGA

CCC, het WorldTour-team van onder meer olympisch kampioen Greg Van Avermaet, heeft vrijdag besloten de contracten van de meerderheid van haar staf op te schorten omwille van de coronacrisis. De renners moeten de rest van het seizoen fors inleveren op hun salaris. Het nieuws dat schoenenfabrikant CCC in financieel zwaar vaarwater zit, hing al een tijdje in de lucht. Greg Van Avermaet gaf eerder al te kennen een deel van zijn loon te willen afstaan.

Vandaag vond er een crisisoverleg plaats met de renners. Voor volgend jaar liggen bij CCC nog negen renners onder contract, onder wie onze landgenoot Nathan Van Hooydonck. Ook Gijs Van Hoecke, Serge Pauwels en Guillaume Van Keirsbulck rijden voor de oranje brigade. De verbintenis van kopman Greg Van Avermaet loopt eind 2020 af.

Teambaas Jim Ochowicz gaf meer duiding bij de beslissing in een persbericht. “We hadden enkele weken geleden niet gedacht zo’n pijnlijk proces in gang te moeten zetten. De economische gevolgen door het coronavirus hebben echter al een drastische impact gehad op de omzet van onze hoofdsponsor CCC. We weten dat we momenteel pas ten vroegste begin juni opnieuw kunnen koersen, maar de situatie verandert voortdurend. We moeten handelen op korte termijn.”

Noodlijdend CCC schort contracten personeel op, Van Avermaet en ploegmaats leveren flink wat salaris in
Het zijn harde tijden voor teambaas Ochowicz Foto: Photo News

Personeelscontracten opgeschort, renners leveren in

“Om nog voldoende budget over te houden voor wanneer we gaan koersen, hebben we besloten de contracten van een groot deel van het personeel op te schorten. De renners zien hun loon sterk dalen. We hopen, vanaf het moment dat we opnieuw kunnen koersen, zo snel mogelijk opnieuw het personeel in onze ploeg op te nemen en ons budget te opnieuw te evalueren. Dit is een moeilijk moment voor iedereen van ons. We doen er alles aan om het team op de been te houden en na deze periode eens zo hard terug te slaan.”

Noodlijdend CCC schort contracten personeel op, Van Avermaet en ploegmaats leveren flink wat salaris in
Foto: Photo News
Door Joost Marynissen
AANGERADEN