1 miljoen luisteraars voor coronalied Els De Schepper

Hoewel ze net als de rest van het land in lockdown leeft, is Els De Schepper (54) plots alomtegenwoordig. De comédienne bestookt de sociale media met video’s en tips, en heeft nu zelfs een online hit te pakken met haar eigen coronalied. Blijf in uw kot werd intussen meer dan 1 miljoen keer bekeken.

“Het klinkt misschien gek, maar ik heb het enorm druk”, zegt Els De Schepper. “Ik monteer filmpjes, schrijf teksten en onderhoud de contacten met mijn volgers op sociale media. Er is een digitale wereld voor me opengegaan.” Met andere woorden, De Schepper laat zich niet tegenhouden door het coronavirus om creatief te zijn. Op verzoek van haar fans schreef ze zelfs een nieuw lied: Blijf in uw kot. “Iemand vroeg me om een nieuwe versie te maken van mijn nummer Kom uit de kast. Stiekem was ik daar al mee bezig. Het is een meezinger, maar wel eentje met een duidelijke boodschap: respecteer de maatregelen, zodat we met z’n allen dat virus kunnen verdrijven.”

De Schepper maakte een videoclip bij het lied en gooide het online. Niet zonder gevolg, want 24 uur later was het filmpje meer dan 1 miljoen keer bekeken. “Ongelooflijk hoeveel reacties ik heb gekregen”, zegt ze. “Toen ik zag hoe snel de video werd bekeken en gedeeld, dacht ik eerst dat er is mis was met mijn computer. Het is de eerste keer dat mijn muziek op korte tijd zo veel mensen bereikt. Dat is goed nieuws, ook in de strijd tegen corona. Je ziet dat humor altijd werkt. Je kan ook met een knipoog een krachtige boodschap overbrengen.” Komende weken blijft De Schepper actief op sociale media. Ze plant een tweede videoclip bij Blijf in uw kot, waarvoor mensen eigen filmpjes mogen insturen.

Muzikaal bezig blijven

Ook in de rest van bekend Vlaanderen wordt muzikaal aan de slag gegaan tijdens de lockdown. Onder meer Bart Peeters, Zwangere Guy en Blanche losten al nieuwe singles. En na de cast van Familie hebben ook de acteurs van de uitgestelde Pocahontas-musical een lied ingezongen. Bij The voice kids, waar de opnames noodgedwongen stilliggen, hebben de halvefinalisten een cover gemaakt van Never seen the rain van de populaire zangeres Tones and I.

Door dvg