VIDEO. Tiense dirigent brengt 283-koppig koor virtueel samen met prachtig resultaat

Tienen -

Hoe kan je als koorzanger toch samen blijven zingen in tijden van corona? Tiens dirigent Koen Vits vond er wat op en lanceerde het virtuele Koor Kontra Korona. Zij hebben nu een eerste koorwerk klaar, en het resultaat is ronduit prachtig.

Het Koor Kontra Korona begon twee weken geleden als een opdracht voor de leerlingen van de Tiense muziekacademie. In geen tijd ontplofte de Facebookgroep, en namen meer dan 2.000 zangers uit binnen- en buitenland deel. Zij kregen een week de tijd om een lied in te studeren op basis van een partituur en een video van Vits zelf terwijl hij het lied dirigeert.

Uiteindelijk stuurden 283 zangers een video in. Onder hen zowel amateurzangers als professionelen of koordirigenten, een groot deel uit de regio rond Tienen en Leuven maar ook van ver daarbuiten. Na heel wat bloed, zweet en tranen is zijn die nu gemonteerd tot één prachtig geheel.

(Lees verder onder de video)

De zangers van het Koor Kontra Korona zijn intussen al volop aan het oefenen voor een volgend lied. Op algemeen verzoek postte Koen immers nog een tweede lied. Zangers die willen meezingen, hebben nog tot 12 april de tijd om hun video in te sturen via de website van het Koor Kontra Korona.

Door Hannelore Smitz
AANGERADEN
Meest recent