Als een leeuw in een kooi: wat artiesten uitvoeren in lockdown

U kan niet naar het concert? Geen paniek, dan komt het concert naar u. Zij missen u, wij missen hen: daarom vroegen we tien muzikanten en schrijvers om speciaal voor u iets te maken.

Greet Vanderhoeven

LEES OOK. Cultuur in uw kot: 10 artiesten op hun huispodium

“Ik heb aan de lijve ondervonden hoe kunst troost kan brengen”, zegt Slimste Sopraan Astrid Stockman. “Toen ik een première zong in Parijs, vlak na de grote aanslagen daar. Of kijk eens naar grote werken zoals de Guernica van Picasso: een soort schreeuw van wat er toen gebeurde in de Spaanse burgeroorlog. Kunst heeft dat altijd gehad. Het kan grote emoties tonen en kanaliseren en mensen verbinden. Als je als publiek naar iets kijkt of luistert, resoneert er altijd iets in jou mee.” Somewhere over the rainbow way up high, Stockman laat ons in haar huiskamerconcertje aan haar piano even wegdromen.

Onder anderen nog op onze Rock Huiskamer affiche: Frank Vander Linden solo en ingetogen met zijn gitaar, meesterverteller Bart Van Loo over de liefde in het Frans, Sam Bettens met Rex Rebel en Willy Sommers, die zijn oerhit in lockdown een heel nieuwe betekenis weet krijgen. “Ik draai hier rond en rond en rond als een leeuw in een kooi…”

Lees, luister en bekijk alle artiesten hier…

Aangeboden door onze partners