Manchester City doet geen beroep op technische werkloosheid, akkoord over looninlevering blijft uit

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Het bestuur van Manchester City heeft al het personeel van de club in een e-mail gerustgesteld: er komen geen speciale maatregelen vanwege de ingrijpende coronacrisis. Dat betekent onder meer dat de regerende landskampioen en werkgever van Rode Duivel Kevin De Bruyne geen medewerkers verplicht met verlof stuurt.

De Engelse topclub zal daardoor ook geen beroep doen op het noodfonds van de Britse overheid, dat onder meer voor doorbetaling van het salaris tot 80 procent zorgt voor werknemers die na de uitbraak van het coronavirus door hun baas naar huis zijn gezonden.

Het kapitaalkrachtige Manchester City is de eerste club uit de Premier League die concreet heeft uitgesproken geen (financiële) steun te zullen zoeken bij de overheid. Het bestuur benadrukte bovendien dat er vanwege de huidige crisis geen banen verloren zullen gaan.

Kritiek

Andere Engelse topclubs zoals Liverpool en Tottenham Hotspur hebben al wel niet-spelend personeel naar huis gestuurd en als gevolg daarvan een beroep gedaan op het Britse steunfonds. Dat leidde tot veel kritiek in de samenleving.

Het is de bedoeling dat de spelers in de Premier League 30 procent van hun loon inleveren om de clubs te helpen de coronacrisis zonder voetbal en dus zonder de belangrijkste inkomsten door te komen. Na dagenlange onderhandelingen is daarover echter nog steeds geen akkoord bereikt.

AANGERADEN