Deze Dalgona-koffie is momenteel razend populair

© Shutterstock

De cappuccino en latte macchiato kennen we inmiddels, maar heb je ooit al een Dalgona-koffie gemaakt? Die koffiebereiding, die oorspronkelijk uit Zuid-Korea komt, is dezer dagen enorm populair op sociale media.

flb

Dalgona coffee is een Zuid-Koreaans drankje dat naar karamel smaakt. Inmiddels is het ook buiten het Aziatische land een hype geworden en op sociale media circuleert momenteel zelfs de #dalgonacoffeechallenge waarbij de koffie wordt gemaakt en geproefd.

De Dalgona-koffie laat zich het best omschrijven als een zogenoemde ‘whipped coffee’ en bestaat voornamelijk uit koude melk die gemengd wordt met opgeklopte, luchtige koffieroom. Het recept bestaat al langer, maar werd een maand geleden opnieuw op YouTube gedeeld en werd ondertussen al meer dan vier miljoen keer bekeken.

Het drankje is simpel te maken, het enige dat je nodig hebt is instantkoffie, suiker, water en melk. Om de koffie te maken doe je de instantkoffie, suiker en water in een kom. Dit moet goed gemixt worden. Als het een luchtig mengsel is geworden, kun je het toevoegen aan een glas dat gevuld is met koude melk. Heb je zin in een ijskoffie? Voeg dan nog wat ijsklontjes of geschaafd ijs toe.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten