90-jarige dokter “met bruut geweld om het leven gebracht”: 56-jarige zoon en kennis opgepakt

Foto: VKK

Kortrijk -

De 90-jarige dokter Frans Debaille, die dit weekend dood werd teruggevonden in zijn woning in Kortrijk, is met bruut geweld om het leven gebracht, meldt het parket van West-Vlaanderen. Zijn 56-jarige zoon en een 56-jarige kennis van zijn zoon zijn opgepakt en aangehouden.

LEES OOK. 90-jarige dokter uit Kortrijk vermoord

Frans Debaille werd dit weekend in de nacht van zaterdag op zondag teruggevonden. De politie werd verwittigd. “De omstandigheden waarin het lichaam van de man werd aangetroffen waren verdacht, zodat het labo en PD-team ter plaatse zijn gekomen”, meldt het parket. Er werd ook een wetsdokter gestuurd voor een uitwendige schouwing.

Volgens het parket zijn twee personen gearresteerd. “De 56-jarige zoon van het slachtoffer, die bij het slachtoffer inwoonde, en een 56-jarige kennis van de zoon die eveneens in de woning aanwezig was.” Zondagnamiddag werd al een autopsie uitgevoerd: “Hieruit bleek dat het slachtoffer met bruut geweld om het leven werd gebracht.”

“De beide verdachten werden inmiddels uitgebreid verhoord en verschenen vanochtend voor de onderzoeksrechter. Die besliste om hen beiden verder aan te houden.”

AANGERADEN