Nieuwsanker met corona en New Yorkse gouverneur dollen tijdens persconferentie: “Je bezocht me in een droom, je droeg een tutu”

Bron © NowThis

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo (62). Zijn grondgebied heeft de meeste coronapatiënten van de Verenigde Staten en ook zijn broer en CNN-anker Chris Cuomo (49) zit in quarantaine omdat hij besmet is. Vorige week nodigde de gouverneur zijn broer uit tijdens de persconferentie over het coronavirus, zodat hij kon getuigen over de ziekte en over wat een combinatie van koorts een eenzaamheid met een mens doet.

“Ik weet nu waarom mensen zwaar lijden”, klinkt het bij Chris Cuomo, jurist en presentator van een dagelijks avondprogramma op CNN. “Je moet rusten en het kalmpjes aan doen.” De zieke broer van de gouverneur heeft hallucinaties en rare dromen - onder meer van zijn broer - door het virus en de hoge koorts. “Je bezocht me in een droom”, aldus Cuomo tegen zijn oudere broer. “Je droeg een erg interessante balletoutfit. En je zwaaide met een toverstaf.”

Maar ook de eenzaamheid van in quarantaine eist zijn tol: Chris Cuomo denkt dat alles wat hij zegt, extreem grappig is en schatert het tijdens de persconferentie meerdere keren uit. “De koorts heeft duidelijk je geestelijke gezondheid aangetast”, merkt de New Yorkse gouverneur op tijdens zo’n lachbui.

Play

bekijk ook

UITGELEGD. Daarom blijf je beter “in uw kot”: zo snel verspreidt het coronavirus zich

Op deze manier stelt een arts vast of je het coronavirus hebt

Hoelang blijf je besmet met het coronavirus?

Door pjv
MEER OVER HET CORONAVIRUS