Heistse Pijl klaar om eerste Belgische koers te organiseren: “We keren terug naar de basis”

Alvaro Hodeg won vorig jaar de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. Foto: GMAX AGENCY

Na de voorlopige opgelegde wedstrijdstop tot 1 juni is de Heistse Pijl op 6 juni de eerste koers die in België georganiseerd kan worden. En organisator Jef Van Den Bosch is er klaar voor.

“Ik dacht de kans klein dat het mogelijk zal zijn, maar als de overheid, de UCI en de Belgische Wielerbond ons groen licht geven, zal er koers zijn. Sowieso wordt het een wedstrijd die puur gericht is op het sportieve. Ons enige doel is de profrenners opnieuw de mogelijkheid geven om te koersen”, aldus Van Den Bosch, die ook rennersmakelaar is.

De Heylen Vastgoed Heistse Pijl is een wedstrijd die deels leeft van zijn vip-inkomsten, maar daarvan zou volgens Van Den Bosch nu geen sprake zijn. “Ons vip-gedeelte is afgeblazen. We keren terug naar de basis. Gelukkig hebben we ook sponsors die tuk zijn op de visibiliteit, dus zouden we toch uit de kosten kunnen komen.”

Met CCC, Deceuninck - Quick-Step en Lotto-Soudal staan er al drie World Tour-ploegen op het wedstrijdblad, maar Van Den Bosch wil – mocht de koers doorgaan – proberen om Belgische renners van andere grote ploegen te laten starten, zodat ook zij koersritme kunnen opdoen.

Door bvc
AANGERADEN
Meest recent