De Radfords hebben zich weer voortgeplant: moeder bevalt van 22e kind

Bron © The Sun

De Radfords, het grootste gezin van het Verenigd Koninkrijk.

Het grootste gezin van het Verenigd Koninkrijk is weer een beetje groter geworden: Sue en Noel Radford hebben de geboorte van hun 22e kind aangekondigd. Zowel het dochtertje als moeder Sue, die nu al meer dan 800 weken zwanger was tijdens haar leven, stellen het goed.

LEES OOK. Een dag in het leven van gezin met 21 kinderen: 9 machines was en 4 rollen toiletpapier

Hoewel ze niet aan haar proefstuk toe was, was Sue Radford toch nerveuzer dan anders voor de bevalling. Door de coronacrisis. “Toen we naar het ziekenhuis gingen, was ik bang dat Noel door het virus niet bij mij zou mogen blijven tijdens de bevalling”, getuigt de vrouw. “Het was de vreemdste bevalling tot nu toe, maar als ik er nu op terugkijk, was het wel een van de mooiste ervaringen die ik al had.”

Nog geen naam

De bevalling zou uiteindelijk tien uren duren. Dan zag het 22e kind, de 11e dochter, van Sue en Neil Radford het levenslicht. Het meisje woog 3,2 kilo. “We kunnen voorlopig nog niet beslissen over een naam, maar we kunnen haar toch nog niet registreren door de coronamaatregelen”, aldus Sue. In het Verenigd Koninkrijk mogen ouders tot 42 dagen na de geboorte wachten om hun kind een naam te geven.

De 45-jarige Sue Radford was nu al meer dan 800 weken zwanger tijdens haar leven. Ze beviel van haar eerste kind toen ze 14 was. Haar man Noel had na kind nummer 9 een vasectomie laten uitvoeren, maar liet die kort erna weer tenietdoen.

De andere kinderen van het koppel zijn Christopher (30), Sophie (26), Chloe (24), Jack (22), Daniel (21), Luke (19), Millie (18), Katie (17), James (16), Ellie (15), Aimee (14), Josh (12), Max (11), Tillie (9), Oscar (8), Casper (7), Alfie (5), Hallie (4), Phoebe (3), Archie (2) en Bonnie (17 maanden).

Het gezin woont in een tien slaapkamers tellend voormalig verzorgingstehuis in Morecambe (Lancashire).

Door mtm