Lady Gaga organiseert samen met reeks sterren en WHO virtueel concert

Foto: Photo News

Lady Gaga heeft de handen in elkaar geslagen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en ngo Global Citizen. Samen zullen ze in deze coronatijden een virtueel concert organiseren. Onder andere Billie Eilish en Lizzo zegden al toe.

Tijdens een briefing van de WHO maandag kondigde Lady Gaga aan dat ze een concert gaat organiseren. “We zijn alle gezondheidswerkers in het hele land en over de hele wereld die aan de frontlinie staan ??van Covid-19 allemaal heel erg dankbaar”, zei ze. “Deze wereldwijde pandemie is een catastrofe. Ik ben hen zo dankbaar en bid voor degenen die ziek zijn.”

En om iets terug te doen voor die mensen, organiseert Lady Gaga ‘One world: together at home’. Het gaat om een virtueel concert waaraan onder meer Lady Gaga, Elton John, Billie Eilish, Lizzo, Chris Martin, Paul McCartney, Stevie Wonder, Andrea Bocelli, John Legend en Idris Elba zullen meewerken. De show zelf wordt gepresenteerd door Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel en Stephen Colbert en wordt op 18 april uitgezonden op enkele Amerikaanse zenders, maar ook op Alibaba, Amazon Prime Video, Apple, Facebook, Instagram, Yahoo, Tidal, Twitch, Twitter en YouTube.

Het evenement wordt geen manier om geld in te zamelen, benadrukte Lady Gaga nog. “We zullen er verhalen vertellen en diegenen vieren die in de frontlinie vechten zoals de vele zorgverleners, het medisch personeel en de artsen. We willen op deze manier ook de kracht die in mensen schuilt benadrukken en die verder aanzwengelen.” De popster liet daarnaast weten dat ze al 32 miljoen euro heeft helpen ophalen bij bedrijven om het Covid-19 Solidarity Response Fund van de WHO te steunen.

Door flb