Werkstraf voor verkeersagressie aan station van Brugge

Bron © BELGA

(Themabeeld) Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Brugge -

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 23-jarige Jabbekenaar veroordeeld tot 50 uur werkstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. H.A. ging door het lint na een aanrijding op de kiss and ride-zone aan het station van Brugge.

Op 28 juni 2019 reed de jongeman van Afghaanse origine met zijn wagen de kiss and ride-zone aan het station op. Net op dat moment verliet een andere bestuurder achteruit zijn parkeerplaats, waardoor het tot een botsing kwam. De beklaagde reageerde volgens het openbaar ministerie furieus op de aanrijding. De bestuurder van het andere voertuig kreeg bijna onmiddellijk enkele klappen in zijn gezicht. Het slachtoffer kon ontkomen en vluchtte in paniek de Subway binnen. Daar probeerde hij zich achter de toonbank te verschuilen, maar A. kon toch nog eens twee klappen uitdelen.

Verzekeringspapieren

Van verkeersagressie was volgens de verdediging eigenlijk in eerste instantie geen sprake. Na de botsing zou het latere slachtoffer weggewandeld zijn, terwijl de Jabbekenaar de verzekeringspapieren wilde invullen. Anderzijds werd de schermutseling in de Subway niet ontkend. Meester Kris Vincke benadrukte ten slotte dat zijn cliënt zich perfect geïntegreerd heeft in België.

De verdediging stelde opschorting van straf voor, maar de rechter hield het op 50 uur werkstraf. Als H.A. die werkstraf niet of onvolledig uitvoert, hangt hem alsnog vijf maanden cel boven het hoofd.

AANGERADEN
Meest recent