PODCAST. De grote ontgoocheling van Filip: “Hij wachtte op een telefoontje dat hij koning zou worden. Maar niemand lichtte hem in...”

Koning Filip wordt 60, en naar aanleiding van zijn verjaardag van volgende week woensdag brengen we een prestigieuze podcastreeks: “Koninklijk bloed”. Een reeks intrigerende verhalen over Filip en zijn bloedverwanten. Aflevering 1: de relatie met Boudewijn, zijn grote voorbeeld en tweede vader. Maar Filip weet niet dat zijn geliefde oom achter zijn rug een afspraak heeft gemaakt.

dhs

1 augustus 1993. De Belgische bevolking wordt wakker met een shock: koning Boudewijn is dood. Terwijl extra journaals zich opvolgen en de ministers in spoed bijeenkomen, heeft prins Filip zijn vakantie in Frankrijk afgebroken om in allerijl naar Brussel terug te keren. Hij verwacht elk moment een telefoontje. Want een kwarteeuw lang is hij door Boudewijn heel zorgvuldig voorbereid om de volgende koning te worden.

Maar het telefoontje komt niet. Integendeel: Filip hoort tot zijn stomme verbazing – via de media, nota bene – dat zijn vader Albert de nieuwe koning wordt. Wat is er gebeurd? Wie zit hierachter? En hoe kan het dat Boudewijn hem jarenlang heeft opgeleid, en dat hij nu botweg wordt opzijgeschoven?

Wim Dehandschutter, al tien jaar royaltywatcher van Het Nieuwsblad, vertelt u het verhaal in geuren en kleuren. Samen met interviewer Bert Heyvaert doorgrondt hij de speciale band tussen de jonge Filip en zijn oom Boudewijn. En onthult hij een geheim plan, dat Albert op de troon bracht.

‘Koninklijk Bloed’: beluister hier alle afleveringen van onze podcast

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten