Studente ontwerpt mondmasker voor doven, “zodat ze kunnen liplezen”

Bron © Forbes

(Themabeeld) Foto: Shutterstock

Studente Ashley Lawrence komt met een wel heel nobel initiatief op de proppen. De Amerikaanse ontwikkelde een transparant mondmasker, dat doven nog steeds toelaat om te liplezen zodat ook zij kunnen communiceren met anderen.

Ashley Lawrence, die zelf doof en hardhorig onderwijs studeert aan de universiteit van Kentucky, ontwikkelde het masker samen met haar moeder. “Op sociale media zag ik foto’s van mensen met een mondmasker maar doven of andere slechthorenden zijn daar niet mee gebaat”, zegt Lawrence aan het plaatselijke Kentucky outlet Lex 18. “Ze kunnen de mond niet meer zien, waardoor liplezen onmogelijk wordt en dat is nochtans voor hen een essentiële vorm van communicatie.”

En dus ging Lawrence samen met haar moeder aan de slag. “We begonnen maskers te maken met stukjes bedlakens en ondertussen hebben we al bestellingen gekregen uit zes verschillende staten.” Maar daar stopt het niet voor de ondernemende studente. “We zijn ook aan het bekijken hoe we nog meer mensen kunnen helpen. Mensen die bijvoorbeeld een oor kwijt zijn kunnen ook geen mondmasker dragen. Ook zij moeten geholpen worden.”

Zolang het werkbaar is, stelt de Amerikaanse de maskers gratis ter beschikking voor slechthorenden en doven.

Door lla
MEER OVER HET CORONAVIRUS
Meest recent