Evi Hanssen puurt positieve radio uit de coronacrisis

Foto: vtm

Geen mens die weet hoe ons leven er na corona zal uitzien, maar Evi Hanssen (41) is ervan overtuigd dat we ook iets positiefs uit de crisis kunnen meenemen. Die positieve zaken wil ze verzamelen via een nieuw radioprogramma op Joe.

Is dit nu later? Zo gaat het Joe-programma heten dat Evi Hanssen vanaf 25 april vier weken lang op zaterdagochtend presenteert.

“Joe had me gevraagd na te denken over iets positiefs en creatiefs in verband met corona en toen werd ik op een ochtend wakker met die zin uit het liedje van Stef Bos. Ik wist het meteen: dat zou het worden”, zegt Hanssen. “Specialisten en ministers zullen straks voor ons beslissen hoe het er in de wereld aan toe gaat na de epidemie. Daar hebben wij geen vat op. Wat we wel kunnen, is het positieve uit de lockdown meenemen naar de toekomst. Daar mik ik op met Is dit nu later? Ideeën en initiatieven sprokkelen bij zowel luisteraars als bekende Vlamingen.”

Evi Hanssen weet alvast wat zij graag over de huidige crisis tilt. “Met mijn kinderen maak ik nu TikTok-filmpjes. Brainstormen en samen aan de slag gaan, terwijl daar vroeger geen tijd voor was. Ik neem me voor om daar blijvend tijd voor te maken. Of kleine gewoonten aanpassen. Hoe vaak zeggen we niet ik ga rap een douche nemen? Of ik ga snel iets eten? Laten we de gewone dingen iets bewuster beleven. Hoe heerlijk is het niet als ik mijn zoon nu ’s ochtends zie opstaan en kan zeggen neem maar rustig je ontbijt. Je kunt het ook breder, maatschappelijk zien. Het applaus waarmee we vandaag onze zorgverleners feliciteren, kunnen we later toch ook aan iedereen geven die onze wereld draaiend houdt. Idem voor de beertjes achter onze ramen of voor de contacten die we nu digitaal met onze familie en vrienden onderhouden.”

Evi Hanssen is dan ook niet van plan het zomaar bij vier weken te houden. “Daarna wil ik graag de balans opmaken: wat hebben we écht overgehouden aan de crisis?”

Is dit nu later, vanaf 25/4, elke zaterdag tussen 10 en 12 uur op Joe. Via Joe.be of Instagram kunt u uw ideeën doorsturen.

Door jdr