Paaseieren van Joepla: niet in het malse gras, maar digitaal voor het raam

  • Kunstig, zo'n creatief ei
Lochristi - De jaarlijkse run op leven en dood naar de honderden paaseieren achter Orphanimo: een klassieker, net als de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Helaas: het coronabeestje zorgt ervoor dat het dit jaar niet live en in chocolade kan. De jeugddienst heeft daar natuurlijk meteen iets op gevonden: de eitjes zijn dit jaar op papier, in felle kleurtjes en digitaal voor het raam. Lees hoe u zelf op jacht kan gaan.

De berenjacht kent u ondertussen, maar bij Joepla hebben ze de beren vervangen door paaseieren. Op de site van de gemeente vindt u paaseieren om in te kleuren, van eenvoudige versies tot heuse mandala's voor experten. Kiezen en afprinten... en kleuren. Daarna kan u het ei zichtbaar ophangen aan uw raam. Liever zelf aan de slag? Haal een maagdelijk wit blad, en leg zelf  uw eigen creatieve ei. En kleur het. 

Tussen 6 en 18 april - het is begonnen dus - kan u van uw zichtbare ei ook een foto nemen, en posten op Facebook of op Instagram met #paaseierenzoektocht9080. Zo kan iedereen ze ook virtueel op het spoor komen op de sociale media. De blanco kleurplaten mogen zichzelf vermenigvuldigen, naar hartelust. Gooi ze op de printer, de scanner, de kopieermachine en verspreid ze in de buurt. 

Nog meer fun? Er is ook een spaarkaart, waarop kinderen kunnen noteren hoeveel eieren ze al gespot hebben. Ouders kunnen er een leuk prijsje aan verbinden, naar keuze. Na de paasvakantie, vanaf 20 april, mag ook telkens een tekening bij de Jeugddienst van Lochristi terechtkomen. Het geeft je komende zomer, na alle ellende, een gratis dagje Joeplafun op het speelplein. Buiten spelen, dicht bij mekaar, met veel kindjes: wie droomt daar deze dagen niet van?

De respectieve paaseieren om in te kleuren kan u hier downloaden.  Net als de spaarkaart. Geniet van een veilige Pasen, en  kleuren maar!

Door Geert Herman
Helden van corona
Slachtoffers van corona