Ronde van Vlaanderen op 19 september is een optie, “maar UCI is aan zet”

Foto: Photo News

Valt de Ronde van Vlaanderen dit jaar één dag voor het WK tijdrijden? De optie ligt op tafel, want De Primus Classic (GP Impanis-Van Petegem), voorzien voor 19 september, is bereid om die datum af te staan aan de Ronde. Organisator Peter Van Petegem bevestigt dat er “drie weken geleden” daarover al is onderhandeld met Flanders Classics. Bij een eventuele switch zouden veel sponsorbelangen moeten geharmoniseerd worden, maar zo concreet is het plan op dit moment naar verluidt nog niet.

Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel minimaliseert het bericht: “Het past in de teneur van de voorbije weken, waarbij er veel speculatie is over hoe de kalender er zou kunnen uitzien. Het klopt dat er is gepraat, maar feit is dat de beslissing over de nieuwe datum voor de Ronde niet bij onszelf ligt. Het is de UCI die zal bepalen hoe de kalender eruitziet. Wij willen zeker geen cavalier seul spelen.”

“Waarom wij dan toch met GP Impanis hebben gepraat? Omdat het goed om te weten is dat we indien nodig andere oplossingen kunnen hebben. Het is goed dat zo’n scenario bespreekbaar is, maar ik zou het op dit moment niet eens plan B willen noemen. Op dit moment is de UCI aan zet.”

AANGERADEN