Het Met Gala gaat virtueel en jij kunt erbij zijn

© ISOPIX

Het Met Gala, dat normaal op 4 mei zou plaatsvinden, werd door organisator Anna Wintour voor onbepaalde tijd uitgesteld. Maar modefans wereldwijd kunnen hun hartje ophalen aan het feit dat het Met Gala dit jaar - zij het onofficieel - virtueel zal plaatsvinden en iedereen er kan aan deelnemen.

flb

Het Met Gala, de jaarlijkse hoogmis van de modewereld, wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat maakte organisator en hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue Anna Wintour twee weken geleden bekend. Heel wat modefans kijken telkens opnieuw uit naar het evenement, dat geld in het laatje moet brengen voor het Costume Institute van het Metropolitan Museum in New York. De outfits van de sterren zijn er namelijk meestal nog extravaganter dan we gewoon zijn van andere rode lopers.

Het evenement zou normaal op 4 mei plaatsvinden, maar een groep modeliefhebbers maakte de ‘High Fashion Twitter Met Gala’-pagina aan en vond daar een oplossing voor: een virtuele versie van de avond. “Ook al werd het Met Gala dit jaar uitgesteld, we willen toch graag aankondigen dat er wel een High Fashion Twitter Met Gala komt op de eerste maandag van mei”, schrijven ze. “We hopen dat dit evenement voor wat geluk en een gevoel van verbondenheid kan zorgen in deze tijden van Covid-19.”

Zonder remmingen

Concreet gaat het zo in zijn werk: de organisatie heeft een invulformulier online gezet met daarin vijf categorieën die inspelen op het thema van dit jaar: ‘About time: fashion and duration’. Iedereen kan deelnemen aan het event door bijvoorbeeld een fotocollage te creëren of een extravagante look samen te stellen met kleding die je al hebt liggen, er foto’s van te nemen en die in te sturen.

“The High Fashion Twitter Met streeft ernaar dat modefans van over de hele wereld hun unieke creatieve visie kunnen delen en uiten zonder de remmingen uit de echte wereld”, klinkt het nog bij de organisatie. De Twitter-pagina wordt in elk geval al gevolgd door heel wat grote speler uit de modewereld. Het is jouw tijd om te stralen dus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook