Reglementswijziging doet Tim Merlier mogelijk langer in zijn Belgische driekleur rondrijden

Bron © Wielerflits

Foto: Photo News

Belgisch kampioen Tim Merlier (27) zit terug op de fiets na een rustperiode. De renner van Alpecin-Fenix maakt zich sterk dat hij snel terug op niveau zal zijn, maar gelooft niet echt dat er in juni al opnieuw gekoerst zal worden. “Ik heb een sterk vermoeden dat ik mijn driekleur nog wat langer mag dragen.”

Merlier komt net uit een periode van relatieve rust. Moest het coronavirus er geen stokje voor steken, zou hij vandaag de Scheldeprijs rijden. Zondag zou Merlier dan zijn voorjaar afsluiten met Parijs-Roubaix en daarna twee weken rust te nemen. Nu moet hij noodgedwongen pieken naar het Belgisch kampioenschap in Ingooigem in juni. ”Gaat dat BK wel doorgaan? Er is al zoveel afgelast ondertussen”, vraagt Merlier zich af in een interview met Wielerflits. “De Tour in juli is niet zeker. Waarom zou het BK in juni dan zeker zijn? Ik hoorde hier in de regio al geruchten dat het een moeilijk verhaal wordt...”

In dat geval levert dat Tim Merlier wel een voordeeltje op. Een reglementswijziging van de Belgische Wielerbond van deze winter zorgt er namelijk voor dat hij zijn nationale driekleur nog wat langer mag dragen.“Ach, niet dat ik daar naar verlang. Absoluut niet zelfs. Maar in het geval van uitstel van het nationaal kampioenschap mag ik de tricolore blijven dragen tot het wel wordt afgewerkt”, weet hij. “En in geval van afgelasting zelfs tot het einde van het kalenderjaar. Maar dat verzacht de pijn toch maar een heel klein beetje. Laten we gewoon hopen dat het wél doorgaat.”

 Reglementswijziging doet Tim Merlier mogelijk langer in zijn Belgische driekleur rondrijden
Op het BK in Gent was Merlier Timothy Dupont en Wout van Aert te snel af in de sprint Foto: BELGA

Het reglement van de Belgische wielerbond over de trui van nationaal kampioen

101.27 Trui van nationaal kampioen …

Tot aan de dag voorafgaand aan het Belgisch Kampioenschap van het volgende seizoen moeten de Belgische kampioenen hun trui dragen in alle wedstrijden in de discipline, specialiteit en categorie waarin ze hun titel hebben gewonnen en niet tijdens andere wedstrijden. Indien het volgende seizoen geen BK in die discipline, specialiteit en categorie zou georganiseerd worden kan de uittredende kampioen de trui dragen tot uiterlijk aan het einde van dit volgende seizoen.

Door Joost Marynissen
AANGERADEN