Ook aan het Gravensteen kun je op berenjacht met de kinderen

De knuffelbeer op het Gravensteen. Foto: DVH

Gent -

Op het Gravensteen is nu ook een knuffelbeer te zien. De historische huizen van Gent tonen daarmee dat ze niet willen achterblijven in de populaire berenjacht.

Het spontaan gegroeide initiatief van de berenjacht is een succes. Om de avondwandeling met de kinderen wat avontuurlijker te maken, plaatsen mensen knuffelberen achter hun raam. Kinderen kunnen die spotten en er zijn ook verschillende opdrachten aan gekoppeld.

De historische huizen van de stad Gent laten zich niet onbetuigd: ook op het Gravensteen kun je nu een grote beer spotten. “Dat heeft inderdaad te maken met de berenjacht”, zegt Doreen Gaublomme, directeur van de historische huizen. “Normaal gezien krijgen wij veel kinderen over de vloer. We missen hen in deze periode. Dit is een gebaar voor de vele bezoekers die hier anders langskomen.”

De historische huizen omvatten naast het Gravensteen ook het stadhuis, het Belfort, de Sint-Baafsabdij, de Sint-Pietersabdij en de Stadspaleizen. Misschien zijn daar in de komende dagen of weken ook wel knuffelberen te spotten. Alleen een berenjacht kan zekerheid brengen.

Door Bastiaan Fonteyn
AANGERADEN
Meest recent