Philippe Gilbert “diep teleurgesteld” in bondscoach Rik Verbrugghe

Foto: Photo News

In een interview met Sport-Voetbalmagazine laat Philippe Gilbert zich scherp uit over bondscoach Rik Verbrugghe. Aanleiding is de vreemde valpartij die Gilbert vorig jaar maakte op het WK in Yorkshire bij de start van de eerste lokale ronde. Voor het eerst geeft hij aan wat er toen precies gebeurde.

“Er is een fout gebeurd”, aldus Gilbert. “De mecanicien heeft de as van mijn wiel niet strak genoeg aangespannen, de as is losgekomen en ik verloor mijn voorste wiel. Gelukkig gebeurde dat in een beklimming en niet in een afdaling. Anders weet ik niet of ik dat verhaal hier nu zou kunnen vertellen.”

Bondscoach Verbrugghe gaf destijds aan dat er een intern onderzoek zou komen naar het incident, maar dat lijkt zonder gevolg te zijn gebleven. Daar tilt Gilbert zwaar aan. “Diep vanbinnen ben ik nog altijd enorm teleurgesteld in Verbrugghe en zijn staf omdat ze me nooit een uitleg of excuses gaven. Op de dag zelf heb ik met Verbrugghe gepraat. Ik heb hem gezegd dat ik er geen zaak van wilde maken omdat mechanische problemen nu eenmaal voorkomen, maar dat ik wel excuses wilde van de mecanicien. Niemand heeft dat ooit gedaan, noch de bond, noch de mecanicien. En dat is moeilijk te aanvaarden.”

Bondscoach Verbrugghe reageerde gisteren verrast op de uitspraken van Gilbert: “Wanneer is dit interview afgenomen? (in maart, nvdr.) Naar mijn aanvoelen is dit incident uitgepraat meteen na het WK. Het klopt dat er waarschijnlijk een fout is gemaakt (door de mecanicien, nvdr.), al kunnen we ook niet uitsluiten dat het om een constructiefout gaat. Dat Gilbert excuses wil? Die heeft hij meteen gekregen van de mecanicien.”

Door jpdv
AANGERADEN