Naesen zet zijn Strava-account even on hold: “Sommigen geraken er gefrustreerd door”

Foto: BELGA

Talloze kilometers maken in de buitenlucht, terwijl je collega’s de muren oplopen op de rollen. Oliver Naesen besliste om op aanraden van zijn ploeg AG2R La Mondiale niet langer zijn ritjes op de wielerapp Strava te posten. Het is respectvoller en getuigt van meer solidariteit tegenover profrenners die in quarantaine zitten, klinkt het.

Naesen pronkte de afgelopen weken met een aantal straffe stoten op de wielerapp Strava, waarmee sporters hun gegevens kunnen bijhouden en delen met andere fietsers.

Bij ons mag de gewezen Belgische kampioen probleemloos trainingsritjes alleen of per twee afwerken, maar bij zijn collega’s uit andere landen is dit niet toegestaan. Dan steek je weleens de ogen uit als er ritten van 365 km met Maxim Pirard staan te blinken op je profiel. Zelfs als je een rit in de vorm van een hartje bij elkaar rijdt om het zorgpersoneel te ondersteunen.

“Ik hou ervan om mijn trainingen openbaar te zetten, omdat ik weet dat mensen deze ritjes graag eens kopiëren”, legt Naesen uit bij VeloNews. “Nu worden sommigen er echter boos of jaloers van. Het frustreert mensen. Sommige mensen kunnen niet vatten dat wij wél buiten kunnen trainen.”

Naesen blijft dus wel verder trainen op de openbare weg, maar houdt zijn gegevens voorlopig privé.

Herbekijk hier onze Facebook-live met Oliver Naesen: “Ik hoop dat de Tour de France kan doorgaan en op Vlaamse klassiekers in het najaar”

Naesen zet zijn Strava-account even on hold: “Sommigen geraken er gefrustreerd door”
Foto: strava
Naesen zet zijn Strava-account even on hold: “Sommigen geraken er gefrustreerd door”
Foto: Strava
Door Joost Marynissen
AANGERADEN