Tessa Wullaert: “Ik denk niet dat mijn toekomst nog bij Manchester City ligt”

  • Wullaert in onze Sportwereld Live:

Carrièreswitch in de maak voor Tessa Wullaert. De 27-jarige ster van de Red Flames bevestigt in onze Sportwereld Live dat ze waarschijnlijk toe is aan haar laatste maanden bij Manchester City. Een opsteker voor Anderlecht dat een oogje heeft op de spits. “Als ik terugkeer naar België zal ik financieel moeten inleveren, maar dan heb ik voor het eerst in vijf jaar wel misschien weer een sociaal leven”, zegt Wullaert.

Ze fietst en loopt veel, zit geregeld in de fitness en gaat als het kan op een naburig pleintje voetballen. “Alleen hebben ze daar nu de doeltjes aan elkaar vastgebonden”, zucht Wullaert. “Alles samen neemt mijn training telkens de helft van mijn dagen in beslag. Dat vind ik best veel.” De Red Flame verblijft in deze crisisperiode niet in Engeland, maar thuis bij haar ouders in West-Vlaanderen. “Voor mij is dit eigenlijk een once in a lifetime experience. Ik ben zo vaak thuis, heb zo veel tijd: ik verveel me totaal niet.” En dat doet denken.

Mooi weer in Spanje

Denken over de toekomst. Wullaert is toe aan haar tweede seizoen bij Manchester City en hoewel de club ook dit jaar - als het seizoen nog wordt afgewerkt - meestrijdt voor de prijzen, zit de spits er vaker op de bank dan haar lief is. Een nieuwe uitdaging lonkt. Onder meer het Spaanse Atlético Madrid toont interesse - “Dat behoort tot de opties. Het is daar ook mooi weer, hè.” - maar ook in eigen land houdt Anderlecht de situatie van de topschutter aller tijden bij de Red Flames in de gaten. “Als ik terugkeer naar België, dan zal ik financieel moeten inboeten, maar krijg ik ook weer de tijd om andere dingen te doen”, zegt Wullaert. “Dan heb ik na vijf jaar eindelijk weer een sociaal leven. Dat mis ik wel. Maar goed: alle onderhandelingen staan on hold, ik kan er niet veel over zeggen. En wie weet verandert alles nog of komt er iets verrassend uit de bus vallen.”

Playstation spelen met William Boeva

Tot dat moment geniet Wullaert van de combinatie individueel trainen/bij de familie zijn. Donderdag deed ze een lange fietstocht naar het nieuwe huis van haar vriend - in het West-Vlaamse Stasegem - en voor het per ongeluk achterlaten van haar Playstation in Manchester heeft ze ook een oplossing gevonden: comedian William Boeva. “Ik heb bij mijn vriend wel een Playstation, maar ik speel alleen maar Call of Duty en hij heeft dat spel niet”, duidt Wullaert. “William heeft dan geregeld dat ik online kan gamen. Nu ben ik weer volledig mee.” (lacht)

Klik hier om naar onze Facebook-pagina te gaan

Door Guillaume Maebe
AANGERADEN
Meest recent