Zalando gaat zwaar besparen om ontslagen te vermijden

© BELGA

Webwinkel Zalando wil met een besparingsprogramma van miljoenen euro de impact van de coronacrisis op het bedrijf tegengaan. In totaal moet er rond de 350 miljoen euro worden bespaard, verklaarde een woordvoerster van het bedrijf donderdag.

Zalando lijdt momenteel onder de dalende kooplust bij de consumenten in deze coronatijden en kondigde vorige week al aan dat het zich verwacht aan een dalende omzet in het eerste kwartaal. Ook de vooruitzichten voor het hele boekjaar zijn door de pandemie op losse schroeven gezet.

De webwinkel neemt nu maatregelen om de activiteiten, de uitgaven en investeringen en de financiële planning voor dit jaar “aan de nieuwe omstandigheden aan te passen”, luidt het. “We houden rekening met besparingen op het vlak van marketing, logistiek, overhead en investeringen”, vervolgde de woordvoerster. Bedoeling is onder meer om op die manier ontslagen te vermijden. De bedrijfsleiding ziet af van 25 procent van haar bezoldiging, terwijl de managers die tot het tweede niveau behoren in de onderneming 15 procent afstaan. Geplande loonsverhogingen worden uitgesteld tot januari 2021.

Zalando blijft wel vertrouwen hebben in de toekomst. De huidige situatie zal “de verschuiving van offline naar online bespoedigen”, zei de woordvoerster. Het bedrijf maakt zich sterk dat de investeringen van het voorbije decennium zullen helpen om de crisis “goed te doorstaan”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten