PODCAST. “Koning Filip kon als kind niet rekenen op zijn ouders, als koning evenmin”

Koning Filip wordt als kind aan zijn lot overgelaten door zijn overspelige ouders. Het veroorzaakt spanningen, een leven lang. Op het cruciale moment in zijn leven, als hij eindelijk koning wordt, lijken plots alle brokken gelijmd. Tot het over geld gaat. Aflevering 2 van onze prestigieuze podcastreeks “Koninklijk bloed”: de relatie van Filip met Albert en Paola.

Koning Filip wordt 60, en naar aanleiding van zijn verjaardag van volgende week woensdag brengen we u in “Koninklijk bloed” een reeks intrigerende verhalen over Filip en zijn bloedverwanten. Nadat we in aflevering 1 vertelden hoe de kinderloze koning Boudewijn zijn neef buitenspel zette als zijn beoogde opvolger, hebben we het nu over Albert en Paola.

De kleine Filip ziet zijn ouders veel te weinig. Maar wie voedt hem op terwijl Albert en Paola de bloemetjes buitenzetten? En als ze toch thuis slapen, staan ze niet voor hem op als hij huilt. Wie geeft hem dan de papfles en ververst zijn luiers? En wie leert hem zijn eerste woordjes Nederlands?

Door het trauma uit zijn kindertijd leeft Filip de rest van zijn leven op gespannen voet met zijn ouders. Maar als hij in 2013 koning wordt, lijkt alles goed te komen. Waarom liep het na enkele maanden al een eerste keer mis? En hoe heeft niet koning Filip, maar prins Laurent de definitieve breuk veroorzaakt?

Wim Dehandschutter, al tien jaar royaltywatcher van Het Nieuwsblad, vertelt u het verhaal in geuren en kleuren. Samen met interviewer Bert Heyvaert doorgrondt hij de band tussen de jonge Filip en zijn ouders.

‘Koninklijk Bloed’: beluister hier alle afleveringen van onze podcast

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten