Roeselare twijfelde, maar gaat toch in beroep bij het BAS om licentie los te wrikken

Foto: Photo News

Roeselare was één van de zeven clubs die geen groen licht kregen van de licentiecommissie. De West-Vlamingen kregen geen licentie voor 1A, 1B en Eerste Amateur en worden zo naar Tweede Amateur teruggezet. De club wil nu “de zwartste pagina in de geschiedenis omdraaien om zo toch te kunnen genieten van professioneel voetbal op Schiervelde volgend seizoen.”

De beslissing van KSV Roeselare kwam er na lang beraadslagen in de bestuurskamers. De club beleeft een moeilijk seizoen en ook de gevolgen van de coronacrisis wegen zwaar door.

“Toch hebben de aandeelhouders na lang en herhaaldelijk beraadslagen beslist om stamnummer 134 te blijven ondersteunen. Er werd dan ook beslist om beroep aan te tekenen en de licentie voor het komende seizoen af te dwingen bij het Belgisch Arbritragehof voor de Sport (BAS)”, staat te lezen op de website.

Via een conferencecall pleegde Roeselare gisterenavond nog overleg met de Chinese eigenares Dai. Samen met haar familie zou Dai garant staan om de achterstallige lonen, premies en RSZ te betalen zodat de club een kans maakt bij het BAS. Als Roeselare ook bij het arbitragehof geen gelijk krijgt, dan wacht de tweede amateurklasse.

Het volledige persbericht van KSV Roeselare

Eergisteren, op 08 april 2020, besliste de Licentiecommissie van de KBVB om KSV Roeselare geen licentie te geven voor 1A, 1B en Eerste Amateur en zo de club te verwijzen naar Tweede Amateur.

Het bestuur en de aandeelhouders van de club namen kennis van de motieven van het niet toekennen van de licentie. Deze motieven zijn hoofdzakelijk van een financiële aard. Het is algemeen bekend dat KSV Roeselare een moeilijk seizoen beleeft met een aantal opmerkelijke negatieve gebeurtenissen. Daarnaast begon ook de wereldwijde gezondheidsproblematiek begin dit kalenderjaar een erg negatieve impact te hebben op de werking van de club.

Na een herhaaldelijke en lange beraadslaging hebben de aandeelhouders beslist om stamnummer 134 verder te blijven ondersteunen en hebben ze beslist om nieuwe engagementen aan te gaan.

In die lijn werd dan ook beslist om beroep aan te tekenen en de licentie voor het komend seizoen af te dwingen bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport).

We hopen te kunnen rekenen op de steun en het vertrouwen van onze medewerkers, supporters, partners, enz. om de zwartste pagina in onze geschiedenis om te draaien en zo samen te genieten van professioneel voetbal op Schiervelde volgend seizoen.

Oltegoare Roeselare,

KSV Roeselare

CEO, Raad van Bestuur en aandeelhouders

Door jmg, kv
AANGERADEN
Meest recent