Carrefour neemt eerste desinfectie-unit voor klanten in gebruik

Bron © Belga

Aan de Carrefour Market in Etterbeek staat sinds vrijdag een mobiele desinfectie-unit opgesteld waar klanten zichzelf en hun winkelbenodigdheden smetvrij kunnen maken. Het gaat voorlopig slechts om een testproject van Carrefour en partner Disinfect.

De desinfectie-unit is opgebouwd in een container die nu enkele meters voor de ingang van de Carrefour Market opgesteld staat. Alle klanten die via de #StaySafe-cabine de winkel willen betreden worden eerst uitgenodigd om hun handen te ontsmetten met hydroalcoholische gel. Als ze een winkelkar- of mandje hebben genomen zijn er sproeiers in de unit die deze bestuiven met ontsmettende vloeistof. De klanten krijgen ook een doekje om de handvaten te desinfecteren. Een medewerker van Carrefour ontsmet bovendien systematisch de handgrepen van de winkelkarren.

“We wilden een stap verder gaan en alle klanten de kans bieden om hun handen te ontsmetten met alcoholische gel en hun winkelmandjes- en karren ontsmetten. Tegelijkertijd regelt het ook de drukte van mensen die de winkel betreden”, legt Arnaud Lesne, Innovatiedirecteur bij Carrefour, uit.

Momenteel zijn er geen plannen om gelijkaardige desinfectie-units te plaatsen aan de andere supermarkten van Carrefour. Er wordt eerst gekeken naar de reactie van de klanten op het initiatief. De desinfectie-unit blijft al zeker tot eind april aan de Carrefour Market op het Jourdanplein staan.

Door pjv