Wildgroei bij de wenkbrauwen: zo houd je ze thuis in toom

Foto: Shutterstock

Net als ons haar, krijgen ook onze wenkbrauwen momenteel vrij spel. Dat is geen slechte zaak, zegt Aaricia Versluys van de Brow Bar in Oudenaarde, maar voor wie absoluut aan het epileren wil slaan, heeft ze gouden raad.

Heb je de reflex om je pincet overuren te laten kloppen? Dan is het opletten geblazen. “Je kunt veel verkeerd doen”, zegt Aaricia Versluys. “Tussen de wenkbrauwen is geen probleem. Het is ook oké om wild groeiende haartjes te verwijderen, maar trek ze pas uit als ze een halve centimeter van de gestileerde vorm van je brow groeien. Zo houd je ze proper, zonder te veel uit te dunnen.”

Verknoeide vorm

Volgens de specialiste is het riskant om de vorm zelf bij te werken. “Als je verkeerd - lees: te veel haartjes - epileert, zal het langer duren eer ze terug groeien. Na één epilatie zal je geen onherroepelijke schade aanrichten. Als je te ver bent gegaan, zijn de haartjes een viertal weken later weer op post. Niets gebeurd… De problemen beginnen pas als je heel frequent epileert én op de plaatsen waar haartjes net nodig zijn om een mooie vorm te behouden. Dan raken de haarzakjes uitgeput en kan het heel lang duren tot ze hun comeback maken. Zijn de haarzakjes dood? Dan komt er nooit meer haar uit. In die fase helpt microblading, het tekenen van permanente wenkbrauwen, om ze weer voller te doen ogen.”

Een beetje gel en olie

Versluys raadt, nu we toch allemaal in hetzelfde schuitje zitten, aan om je wenkbrauwen zo weinig mogelijk bij te werken. “Je kunt ze wel verzorgen. Het is er het ideale moment voor. Smeer ze in met castorolie of een serum om de haartjes te voeden. Dit, in combinatie met zonneschijn, laat de haartjes meer vitaminen opnemen. Ze worden sterker en verzwakte haarzakjes worden sneller geactiveerd. Een haartje dat te licht of te dun was, kan weer voller worden. Je wilde wenkbrauwen in toom houden kan trouwens met een transparante of getinte wenkbrauwgel. Als je weer naar het schoonheidssalon mag, zullen je wenkbrauwen kerngezond en natuurlijk vol zijn. Dat is de ideale basis om ze meer dan ooit - letterlijk - in vorm te krijgen.

x

x

x

Door vwh