Twintig pakken cocaïne bij auto die vluchtte van douaniers

Archieffoto van een partij cocaïne. Foto: BELGAIMAGE

Antwerpen / Luchtbal-Rozemaai -

De raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van een 31-jarige Antwerpenaar verlengd. De man werd maandag opgepakt na een achtervolging. Bij de vluchtauto vond de douane twintig pakken cocaïne.

Vlak bij de auto die zondagnacht na een achtervolging crashte in de Columbiastraat op de Luchtbal in Antwerpen zijn twintig pakken cocaïne gevonden, goed voor ongeveer evenveel kilogram van het poeder, dat bevestigen verschillende bronnen. De bestuurder van de auto, een 31-jarige man uit Antwerpen, werd opgepakt. Minstens een passagier kon te voet ontkomen, een zoekactie met behulp van de helikopter van de federale politie leverde niets meer op.

De mannen waren even voordien opgemerkt op een van de fruitkaaien van Belgian New Fruit Wharf aan het Leopolddok in de haven van Antwerpen. Ze waren aan een container aan het prutsen. De douane wilde tussenbeide komen maar de mannen konden ontkomen en vluchtten weg in een klaarstaande auto. Het kwam tot een achtervolging die strandde op de Luchtbal.

De opgepakte chauffeur beroept zich sinds zijn arrestatie op zijn zwijgrecht. Hij werd aangehouden op verdenking van invoer van verdovende middelen en deelname aan een criminele organisatie. Vrijdag werd zijn aanhouding bevestigd door de raadkamer, zijn advocaat, Sam Vlaminck, wilde na afloop niet reageren.

Door sare
AANGERADEN
Meest recent