Vroedvrouw schrijft aanval van zich af: “Jullie riepen dat ik naar mijn eigen land moest, maar er waren baby’s die mijn hulp nodig hadden”

Antwerpen -

Een jonge vroedvrouw heeft op Facebook haar hart uitgestort nadat ze aangevallen werd door 4 mensen. Ze bespuwden haar wagen en riepen dat ze “in haar kot moest blijven”. “Het was nochtans oprecht nodig dat ik - die ‘kutHollander’ - in Antwerpen was.”

De Facebookpost van Femke Roelands haalde in 10 uur tijd 5.000 likes en bijna 2.000 reacties. De jonge Nederlandse, die werkt in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen, schreef van zich af wat ze die dag had meegemaakt. “Aan de 3 jongens en het meisje die het nodig vonden om deze ochtend op mijn auto te spugen aan een stoplicht in Antwerpen”, zo begint het bericht.

Kuthollander

“Jullie riepen dat ik in m’n kot moest blijven en moest oprotten naar mijn eigen land. Als ik kon had ik het gedaan, met liefde zelfs, maar er waren kersverse ouders en baby’s die mijn hulp nodig hadden. Ik had er namelijk net een 10 uur durende nachtshift opzitten. En niet één, het was mijn zesde deze week en ze waren alle zes ontzettend druk. Het was dus oprecht nodig dat die ‘kutHollander’ zich in Antwerpen bevond.”

Lees hieronder het volledige bericht.

bekijk ook

Verpleegster in shock na eerste dag op intensieve zorg: “Alsof ik in oorlogsgebied werk”

Emotionele videoboodschap van verpleegster laat niemand onberoerd: “We zitten op onze knieën, het is erg lastig”

“Net een oorlogszone”: verpleegsters klagen barre werkomstandigheden aan in New Yorkse ziekenhuizen

AANGERADEN
Meest recent