Abonnee worden? Kies je leesformule

11/04/2020 - Natuur en Wetenschap
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Een dagelijks kopje verse groene thee kan het antwoord zijn op voedselallergieën.  

Dagelijks kopje groene thee tegen voedselallergie

Een dagelijks kopje verse groene thee kan het antwoord zijn op voedselallergieën. Dat rapporteren Japanse wetenschappers in het vakblad Frontiers in immunology.

Groene thee bevat een hoog gehalte aan antioxidanten die het immuunsysteem beschermen tegen reacties op eten en drinken. Tot 40 procent van de groene thee bestaat uit de bacterie Flavonifractor plautii. Een bacterie die ontstekingen kan remmen, de bloeddruk kan verlagen, het gewicht kan helpen reguleren en dus reacties van het immuunsysteem kan onderdrukken die achter voedselallergieën zitten.

Het is echter wel belangrijk om je groene thee vers te houden. Een studie in de Journal of Food Science wees eerder al uit dat het niveau van de antioxidanten na zes maanden met 51 procent afneemt. (thv)

Hoofdpunten