Zware brand in Intersoc-hotel in Zinal: normaal zit het daar vol met Vlamingen, maar nu stond het gelukkig leeg

Het hotel is zeer zwaar beschadigd Foto: rr

Er is zaterdag brand uitgebroken in het Intersoc -hotel in Zinal, waar jaarlijks duizenden landgenoten op vakantie gaan. De Zwitserse politie weet voorlopig niet wat de oorzaak is. De schade is groot.

Het hotel, dat rond deze periode normaal vol met Vlamingen zit, was door de coronacrisis zo goed als leeg. Slechts enkele mensen waren in het gebouw aanwezig. Een bediende werd gewond afgevoerd door een reddingshelikopter. De schade is groot, zegt Stève Léger van de politie.

De Vlaamse Sofie Dubois Van Wilder woont als 25 jaar in Zwitserland. “Toen wij zaterdagmiddag de berg op kwamen, zagen we plots rook en hoge vlammen. Het dak, dat volledig uit hout bestaat, is volledig afgebrand. De schade is erg groot”, zegt ze.

Al sinds 1949 organiseert de vzw Intersoc ‘gezonde bergluchtvakanties’ voor leden van de Christelijke Mutualiteit. Zinal, in Zwitserland, is een van de bestemmingen. Het gebouw, een voormalig hotel van Club Med, ligt op 1670 meter hoogte, helemaal achteraan in het Val d’Anniviers in Zwitserland. Een bestemming bij uitstek voor actieve gezinnen en bergsporters, klinkt het.

Zware brand in Intersoc-hotel in Zinal: normaal zit het daar vol met Vlamingen, maar nu stond het gelukkig leeg
Door tg
AANGERADEN