Roger De Vlaeminck ziet Mathieu van der Poel zijn record in Parijs-Roubaix breken: “Ik gun het hem van harte”

Geen Parijs-Roubaix dit voorjaar. Roger De Vlaeminck blijft dus nog een tijdje (samen met Tom Boonen) recordhouder met vier zeges in de Hel van het Noorden. Van de huidige generatie ziet Monsieur Paris-Roubaix er nochtans ééntje dat record breken: Mathieu van der Poel.

Michiel Verheirstraeten

“Ik zie dat wel zitten: ik vind Mathieu van der Poel een fantastische jongen”, vertelde Roger De Vlaeminck aan Sporza. “Wout van Aert zal ook wel Roubaix winnen: dat worden de twee concurrenten voor de komende jaren. Ik gok dat Van Aert drie keer wint, Van der Poel vier of vijf keer. Maar Van der Poel kan ook de Ronde van Lombardije winnen, net als Luik-Bastenaken-Luik. Hij kan de vijf monumenten (met ook nog de Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo, red.) winnen, ik gun het hem van harte. Want hij kan alles: hij is kalm, kan goed spreken, traint goed, verzorgt zich goed,... Hij heeft wat van mij, hij is ook polyvalent. Ik zie het wel zitten, hij en Van Aert zijn twee fantastische renners.”

Dat De Vlaeminck fan is van Van der Poel en Van Aert is geen verrassing: zij combineren immers het veld met de weg. “Ik heb alleen schrik omdat hij met ook de mountainbike drie disciplines combineert. Nu rijdt hij 20 crossen waarin hij altijd alles geeft. Oké, de tegenstand is zwak maar mountainbike is zwaarder en ik denk dat hij gaat moeten kiezen. Ik denk dat hij best slechts 10-15 crossen rijdt, zoals ik. Maar hij kan het zeker, zeker omdat er nu ook minder tegenstand is dan vroeger...”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten