Heropening van Antwerps ModeMuseum met jaar uitgesteld

Foto: pdr

De coronamaatregelen maken dat ook de renovatiewerken in het ModeMuseum in Antwerpen vertraging oplopen. Het MoMu heeft daarom laten weten dat de heropening, die normaal dit jaar gepland stond, wordt opgeschoven naar 2021.

Het MoMu in de Nationalestraat in Antwerpen zet al sinds de start in 2002 noodgedwongen volop in op tijdelijke tentoonstellingen, omdat er eenvoudigweg veel te weinig ruimte is om de permanente collectie van maar liefst 30.000 stukken een plaats te geven. In 2018 sloot het museum de deuren voor een renovatie die twee jaar zou duren en een antwoord zou bieden op dat probleem. Maar de coronacrisis gooit roet in het eten en de heropening is nu met een jaar uitgesteld.

“De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van het team, onze bezoekers en iedereen die betrokken is bij de heropening is het allerbelangrijkste. We stellen de opening alleen uit, we schaffen die niet af”, klinkt het in een mededeling op Instagram. “We houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kijken er naar uit om deze opening groots te vieren.”

In het nieuwe museum zal er plaats zijn voor de vaste collectie van het museum, een auditorium waar lezingen gehouden zullen worden, een uitgebreide bibliotheek, een shop en een café. “We zullen op permanente basis het verhaal van de Belgische mode kunnen brengen en onze bezoekers een diepere kijk in onze eigen wereldvermaarde modegeschiedenis geven”, zei directeur Kaat Debo in 2018.

 

 

Door flb