‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen kan geen afscheid nemen van zwaar zieke oma: “Weet dat het voor ons ok is als je wil gaan”

De grootmoeder van Kim Van Oncen, vooral bekend voor haar rol in de reeks Dertigers, vecht in een woon-zorgcentrum voor haar leven.

Van Oncen postte daarover een bericht op Instagram-stories dat begon met “Dit is mijn mamie, mijn laatste grootmoeder.” Haar 93-jarige oma is zwaar ziek in een Kalmthouts woon-zorgcentrum, maar door de coronacrisis en de bijhorende maatregelen zullen Kim, haar broer en de naaste familie van haar geen afscheid meer kunnen nemen. “Blijf vechten alsjeblieft. We weten dat je rebels en oersterk bent. Weet ook dat het voor ons ok is als je wil gaan. We zijn sowieso trots op je. #strongest”, zo schrijft de actrice bij de foto waarop ze als klein meisje met haar broertje te zien is met haar oma.

“Ik heb thuis twee kleine kindjes en samen met mijn broer baat ik een supermarkt uit, waardoor we allemaal tot de risicodoelgroep behoren. Het zou nu niet verstandig zijn om onze oma op te zoeken en daardoor het leven van onszelf, onze families maar ook dat van de patiënten en het verzorgende personeel in het rusthuis in gevaar te brengen. Dat zou mijn mamie ook nooit willen. Mijn mama en een nonkel zijn even bij haar geweest en ze bevestigden ons dat haar toestand fel achteruit gaat. We zullen waarschijnlijk geen afscheid meer kunnen nemen van ons mamie. Wat rest zijn mooie herinneringen en die kregen we recent nog van het personeel van het woon-zorgcentrum. De foto’s en filmpjes waarop ze in quarantaine straalt met een glimlach koesteren we nu al.”