Anna Wintour moet flink deel van haar loon inleveren

© ISOPIX

De Amerikaanse uitgeverij Condé Nast gaat flink in de salarissen snoeien en vooral de hoge pieten worden getroffen. Zo zou Anna Wintour twintig procent van haar salaris inleveren en CEO Roger Lynch zelfs vijftig procent. Dat blijkt uit een interne memo van het bedrijf.

flb

De salarismaatregelen bij Condé Nast zouden vanaf mei ingaan en vijf maanden duren. Topbaas Roger Lynch levert de helft van zijn salaris in en alle inkomens boven de 100.000 dollar per jaar leveren tien tot twintig procent in. De lagere inkomens binnen het bedrijf hoeven geen salaris in te leveren. Wel zal hun arbeidstijd verkort worden, zodat het bedrijf in aanmerking komt voor regelingen vanuit de overheid waarbij een deel van het salaris vanuit de regering betaald wordt. De maatregelen worden genomen nu het bedrijf verliest op adverteerdersinkomsten. Het wil daarmee voorkomen dat er medewerkers moeten worden ontslagen.

Hoeveel de befaamde Anna Wintour (70) erop achteruit gaat, is niet bekend. Haar laatste salaris dat openbaar werd, was een jaarsalaris van 2 miljoen dollar, dat zij vanaf 2005 verdiende als hoofdredacteur van Vogue. Algemeen wordt aangenomen dat haar loon intussen flink is gestegen, nu ze ook artistiek directeur is bij Condé Nast en recentelijk ook de functie van adviseur voor content wereldwijd heeft gekregen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook