Nu zelfs Anna Wintour in haar joggingbroek zit: zo combineer je het stuk in stijl

Tot voor kort was de combinatie tussen Anna Wintour en een jogginbroek ondenkbaar, maar in coronatijden zit zelfs de Vogue-hoofdredactrice in het kledingstuk met twijfelachtige reputatie. Want: combineer je het fout, dan oogt je hele look ook zo. Toch zijn er combinaties die wél werken.

vwh

De 70-jarige hoofdredactrice van Vogue staat bekend om haar toewijding aan kokerjurken, Manolo Blahnik-hakken en Bottega Veneta-halskettingen. Maar ook voor stijliconen zijn het uitzonderlijke tijden. Thuis negeert Wintour haar gebruikelijke dresscode... In een foto die maandag op de Instagrampagina van Vogue verscheen, naar aanleiding van een Zoom-gesprek, is te zien dat ze een rode trainingsbroek draagt. Ze combineerde de broek op een stijlvolle manier met een rode, Bretonse trui in de bureauruimte van haar huis in de Hamptons.

Dat het icoon een joggingbroek draagt is uiterst zeldzaam. In een aflevering van Vogue’s videoserie ‘Go Ask Anna’ in juli 2019 werd aan Wintour gevraagd of ze ooit een joggingbroek draagt. Toen antwoordde ze nog resoluut “neen”. Een paar weken geleden verbaasde Wintour al door een jeansbroek te dragen. (Lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anna Wintour is niet de enige die voor een joggingbroek kiest. Veel sterren hebben al lang een exemplaar in hun garderobe en houden ze niet eens binnenshuis. Onder meer topmodellen Gigi en Bella Hadid en Hailey Bieber zijn trouwe fans. De looks van beroemdheden tonen hoe je de losse broek modebewust - lees: niet Kamping Kitsch-gewijs - draagt.

- De broek zelf is nonchalant. Creëer een fel contrast door te combineren met geklede stuks zoals Anna Wintour en Gigi Hadid.

- Draag met hippe sneakers of prop de onderkant van de broekspijpen in een enkellaarsje voor een stoer effect. Mijd slippers en flipflops als je buitenkomt. In je kot kan het nog net.

- Koud windje? Combineer met een lange, rechte mantel. Die breekt met het sportieve karakter van de broek.

- Wil je toch liever volledig de sportieve toer op deze zomer. Draag het met een cropped top. Een aansluitend truitje maakt de look extra vrouwelijk.

- Of draag een joggingbroek en -jasje die helemaal bij elkaar passen. Denk aan een nudekleurig of grijs ensemble, ideaal om comfortabel en in stijl in en rond het huis te hangen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook