Wereldkampioen Pedersen houdt zich klaar: “Ik blijf erop gebrand om de regenboogtrui te tonen, liefst in Parijs-Roubaix”

Foto: Photo News

Amper 15 koersdagen. Zoveel keer mocht Mads Pedersen (Trek-Segafredo) zijn felbegeerde regenboogtrui dit seizoen aantrekken. De 24-jarige Deense hardrijder is wel hoopvol voor de rest van het seizoen. “Alle grote koersen kort na elkaar, waarom niet?”

De jonge wereldkampioen showde zijn trui dit seizoen in de voorbereidingskoersen tijdens het Australische trio Tour Down Under, Race Torquay en Cadel Evans Great Ocean Race. In de eerste Vlaamse klassiekers blonk de regenboogtrui niet meteen, getuige zijn 66ste plek in de Omloop Het Nieuwsblad en 79ste plaats de dag erop in Kuurne-Brussel-Kuurne. Na Parijs-Nice kwam abrupt een einde aan het seizoen van Pedersen. De impact van het ‘griepje uit China’ bleek ingrijpender dan verwacht.

“Er is momenteel iets belangrijkers aan de gang nu dan het tonen van die regenboogtrui. Natuurlijk was ik erop gebrand om hem te tonen, maar binnen 10 jaar herinnert niemand zich nog hoeveel koersdagen ik had in die trui. Wat mensen wel zullen onthouden, is dat ik wereldkampioen werd”, zegt Pedersen tijdens een Facebooklive-sessie van zijn ploeg. “Ik keek enorm uit naar Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen, want ik hou echt van de kasseiklassiekers. De forcing voeren in de finale van de Ronde van Vlaanderen aan de zijde van mijn ploegmaat Jasper Stuyven zou niet misstaan dit jaar. Al blijft Roubaix nog meer dan andere wedstrijden mijn droomkoers. Ik won de wedstrijd reeds als junior en dit als prof overdoen zou fenomenaal zijn. ”

Wereldkampioen Pedersen houdt zich klaar: “Ik blijf erop gebrand om de regenboogtrui te tonen, liefst in Parijs-Roubaix”
Mads Pedersen vanuit zijn woonplaats in Denemarken

Pedersen nam wel niet deel aan de virtuele Ronde van Vlaanderen. “Ik train sowieso al niet veel op de rollen, slechts heel af en toe rijd ik eens op Zwift. In Denemarken mogen we ook gewoon nog op de weg rijden, dus met mijn vaste trainingspartner Jakob Egholm werk ik mijn trainingen gewoon buiten af. Ik ben een bofkont, ik mag niet klagen. Ik hoorde van Jasper (Stuyven, nvdr.) wel dat de virtuele Ronde heel erg zwaar was, dus misschien was het zelfs beter dat ik niet meedeed (lacht).”

Geven en nemen

Pedersen ziet wel het belang van dit soort initiatieven in: “Het is een ideale manier om toch wat interactie met de fans te creëren. Ook de sponsors kwamen nog eens goed in beeld. Ik ben daarom ook niet tegen het idee om de Tour de France zonder toeschouwers te organiseren,” zegt hij.

“Het zijn de drie belangrijkste weken van het jaar voor onze sponsors, dus als dat de enige optie blijkt, dan is het maar zo. Dan moeten de fans maar op televisie kijken als op die manier de toekomst van onze sport gewaarborgd kan worden. Het is een beetje geven en nemen op dit moment voor iedereen.”

Voor de rest van het seizoen wacht de Deen van Trek-Segafredo nog een beetje af. “Het is een hoogst ongewone situatie, maar het seizoen kan zeker nog gered worden. Ik sta open voor een hervorming van de kalender als die er komt. Het zou weleens bijzonder kunnen worden. Alle klassiekers en grote wedstrijden kort na elkaar, waarom niet? Ik ben er klaar voor.”

Wereldkampioen Pedersen houdt zich klaar: “Ik blijf erop gebrand om de regenboogtrui te tonen, liefst in Parijs-Roubaix”
Foto: Photo News
Door Joost Marynissen
AANGERADEN
Meest recent