‘Play local’ 2.0: Joe lanceert nieuwe radiozender met alleen maar Belgische muziek

Onder anderen Kris Wauters heeft zijn eigen playlist samengesteld voor de nieuwe radiozender.

Onder anderen Kris Wauters heeft zijn eigen playlist samengesteld voor de nieuwe radiozender. © Joe

Het beste van België en niets anders. Dat is het motto van de nieuwe radiozender Joe - Best of Belgium. De zender is vanaf vandaag digitaal en via DAB+ te beluisteren

eadp

© Joe

De agenda van verschillende artiesten oogt nu akelig leeg door de hele coronacrisis. Concerten zijn geschrapt, zomerfestivals hangen aan een zijden draadje en cd-releases worden uitgesteld. Om de Belgische artiesten een hart onder de riem te steken was er al het ‘play local’-initiatief, waarbij op de radiostations enkel Belgische muziek werd gedraaid. Radiozender Joe gaat daar nu een stapje in verder. Vanaf vandaag is er een nieuwe zender bij: Joe - Best of Belgium. Daar wordt elke dag 24 uur op 24 de beste muziek van Belgische bodem gedraaid. En dat al zeker tot en met het einde van de lockdown, wanneer dat ook is. Momenteel wordt nog bekeken of er ook daarna een vervolg aan de zender wordt gebreid.

De eerste uitzending is al meteen een speciale. Verschillende Belgische artiesten zijn opgetrommeld om een uur lang hun favoriete platen te presenteren. Onder anderen Bart Peeters, Jan Leyers, Kris Wauters, Walter Grootaers en Guy Swinnen hebben een playlist samengesteld. Wie wil luisteren, kan dat doen via joe.be, de Joe-app en via DAB+.

Aangeboden door onze partners

Lees ook