PODCAST. “Zijn grote jeugdliefde moést Filip dumpen, Mathilde was wel goed”

Een godsgeschenk voor Filip noemde Fabiola haar. Uit het niets werd Mathilde voorgesteld als verloofde van toenmalig prins Filip. Drie maanden later trouwden ze al. De jongedame van adel bezat wat Filips grote jeugdliefde Barbara niet had (en waarvoor hij die moest dumpen). Aflevering 3 van onze prestigieuze podcastreeks “Koninklijk bloed”: het huwelijk van Filip met Mathilde.

dhs

Koning Filip wordt 60, en naar aanleiding van zijn verjaardag van woensdag brengen we u in “Koninklijk bloed” een reeks intrigerende verhalen over Filip en zijn bloedverwanten. In de derde aflevering staat Mathilde centraal. Filip nadert de 40 als hij haar in 1999 introduceert aan het volk. Het is zijn eerste officiële relatie. Werd hij voordien dan nooit aan andere dames gelinkt?

Wim Dehandschutter, al tien jaar royaltywatcher van Het Nieuwsblad, vertelt u het verhaal van Filips mysterieuze liefdesleven in geuren en kleuren. Samen met interviewer Bert Heyvaert keert hij terug naar de jeugd van de eenzame prins, waarin hij stapelverliefd wordt op medestudente Barbara. Hij is zo’n drie jaar samen met het knappe, intelligente en wereldse meisje. Ze heeft alle kwaliteiten mee, behalve één. Daarom moet hij haar onder druk van zijn familie laten vallen.

Mathilde is wél goed genoeg. Ze is op het eerste gezicht een schuchter meisje, opgegroeid in een beschermd milieu. Maar als we dieper graven in haar verleden, blijkt dat ze op haar eentje naar Caïro en Syrië trok. En dat ze haar ouders heel wat slapeloze nachten heeft bezorgd. Hoe heeft Filip haar trouwens leren kennen? Een verhaal over geheime tennispartijtjes, de Gouden Gids van de adel en feestjes in een kasteel.

bekijk ook

Ons koningshuis van vroeger tot nu, hoe zit dat ook alweer in elkaar? Met deze video ben je meteen mee

Het koningshuis: 20 jaar huwelijk Filip en Mathilde

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten