Werken Gaversesteenweg hervatten

  • Eenrichtingsverkeer in de Gaversesteenweg.
Deinze / Nevele - Op maandag 20 april start de derde fase van de werken aan de Gaversesteenweg. In het deel tussen de fietsostrade/spoorwegviaduct en het kruispunt met de Volhardingslaan, aan de kant van de oneven huisnummers, wordt een afzonderlijk, verhoogd fietspad aangelegd aansluitend op het voetpad. De werken duren tot en met maandag 18 mei. Afhankelijk van de aard van de werken wordt de werfzone tijdelijk afgesloten of wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd. De timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Volledig afgesloten

De Gaversesteenweg, vanaf de fietsostrade/spoorwegviaduct tot aan het kruispunt met de Volhardingslaan, wordt volledig afgesloten op maandag 20 april van 7 tot 17.30 u en van maandag 27 april tot en met donderdag 30 april om 17.30 u.

Fietsers en voetgangers moeten in de werfzone oversteken en daar het fietspad of voetpad nemen.

Ook de Legestraat en het kruispunt met de Poelstraat zijn telkens afgesloten.

Bij het volledig afsluiten blijven de handelszaken tot aan het Belgacenter wel steeds bereikbaar met de auto vanaf het kruispunt met de Volhardingslaan.

Eenrichtingsverkeer

Er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Gaversesteenweg, vanaf de fietsostrade/spoorwegviaduct tot aan het kruispunt met de Volhardingslaan, van dinsdag 21 april tot en met vrijdag 24 april en van donderdag 30 april om 17.30 u. tot en met maandag 18 mei.

De toegelaten rijrichting is staduitwaarts: van Deinze centrum richting Nazareth en E17 autosnelweg. Het verkeer uit de Gaversesteenweg richting centrum wordt omgeleid via de Volhardingslaan.

De winkels blijven bereikbaar, in de richting van de omleiding.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN